مقامها در وزارت معارف کشور مدعی اند که دولت برای محو بیسوادی ارادهی جدی ندارد و پولهای کمک شده در برنامههای خیالی به مصرف میرسند.
داکتر سردار محمد رحیمی معین سواد آموزی وزارت معارف، گفته است که مشکلات افغانستان در بیسوادی ریشه دارد و دولت بجای مصرف پول در برنامههای خیالی، ارتقای سواد را در اولویت قرار دهد تا کشور از این چالشها رهایی یابد.
رحیمی افزوده است که وزارت معارف پلان دارد تا ۶۱ درصد شهروندان کشور تا سال ۲۰۲۰ میلادی از نعمت سواد بهرهمند گردد. وی تصریح میکند تطبیق این برنامه به دلیل عدم موجودیت بودجهکافی، ناممکن به نظر میرسد.
معین سوادآموزی همچنان میگوید که در حال حاضر ده میلیون نفر در کشور بیسواد اند که دلیل اصلی آن ناآرامیهای دهههای قبل است. وی تصریح میکند که هر سال ۲۰۰ هزار تن از کودکان از تعلیم باز میمانند که دلیل اصلی آن مصرف پولهای دولت در برنامههای خیالی است.
آقای رحیمی فقر، خشونت، ناامنی، فساد اداری و عقب ماندهگی را از چالشهای عمدهی سد راه سوادآموزی در کشور میداند و بر از بین بردن این چالشها تأکید میکند.
از سویهم روز گذشته بانوی اول کشور در مراسم بزرگداشت از روز جهانی سوادآموزی، از پایین بودن سطح سواد در کشور ابراز نگرانی کرده بود. سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری نیز در این مراسم گفته بود مسدود بودن شماری از مکاتب در مناطق مختلف کشور نگران کننده است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/8473
تگ ها: